COOCOOVAYA | ΑΘΗΝΑ | τεύχος 3

 H Cookoovaya είναι γιορτή, είναι ένα καθημερινό πανηγύρι και οφείλει να είναι φασαριόζικο: γέλια και μαχαιροπίρουνα και πιάτα συνθέτουν τη μελωδία κάθε ημέρας. Οι μάγειροι Σπύρος Λιάκος, Βαγγέλης Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Καραθάνος και Μάνος Ζουρνατζής επέλεξαν τον φωτεινό χώρος της οδού Χατζηγιάννη Μέξη 2Α και προσφέρουν τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας,  όπως προκύπτει μέσα από τα βιώματα, την έμπνευση και την πρώτη ύλη που τους εμπιστεύονται εκλεκτοί παραγωγοί. Η φιλοσοφία της Cookoovaya θέλει την παρέα να μοιράζεται τα πιάτα: να δοκιμάζει, να γεύεται, να απολαμβάνει. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα. 

 

Ζεστή πατατοσαλάτα

Ένα φθινοπωρινό πιάτο που σε κάθε μπουκιά έχει τη νοστιμιά ετερόκλητων υλικών

Υλικά

80 γρ. πατάτες baby

½ λουκάνικο Καρδίτσας χωρίς τη μεμβράνη

100 γρ. σπανάκι

80 γρ. φρέσκα βασιλομανίταρα

1 κουταλιά ελαιόλαδο

½ κουταλιά βούτυρο αγελάδας

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 ξερό κρεμμύδι

½ κόκκινη πιπεριά

½ πράσινη πιπεριά

1 αυγό

Μαϊντανός

Αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και βράζουμε τις baby πατάτες. Αφαιρούμε από το λουκάνικο την εξωτερική μεμβράνη. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες κομμένες και με τη φλούδα τους, το λουκάνικο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδιι, αλαταοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά. Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σπανάκι. Μόλις σβήσουμε το μάτι, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σπανάκι καθώς και τα φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας σας. Βράζουμε ένα αυγό για τρία λεπτά.

Σερβίρισμα

Σ’ ένα μεγάλο πιάτο, ρίχνουμε την ζεστή πατατοσαλάτα απευθείας από το τηγάνι. Καθαρίζουμε το μελάτο αυγό και το τοποθετούμε στην κορυφή της πατατοσαλάτας. Σπάμε τον κρόκο και ανακατεύουμε την ζεστή πατατοσαλάτα.

Ο SOMMELIER ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ο συνιδιοκτήτης της Cookoovaya, Κλεομένης Ζουρνατζής, εκτός από τα εμφιαλωμένα house wines Cookoovaya (Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροζέ Syrah ), προτείνει δυο δροσερά κρασιά για να συνοδεύσουν τη ζεστή πατατοσαλάτα.

Whispering Angel, Caves d’ Esclans, Domaine Sacha Lichine, Cotes de Provence Rose 2015

Ένα εξαιρετικά δημοφιλές ροζέ από την Προβηγκία, ένα γαλλικό κρασί με όνομα αγγλικό και γεύση μοναδική.  Ξηρό και μετρίου σώματος το ροζέ με τραγανή οξύτητα φέρνει στον ουρανίσκο γεύσεις ώριμων κόκκινων φρούτων & λευκών λουλουδιών.

Νυχτέρι 2014, Οινοποιείο Χατζηδάκη , Σαντορίνη

Από τη Σαντορίνη και σε υψόμετρο 100 και 300 μέτρα, το ασύρτικο «Νυχτέρι» συνοδεύει ιδανικά τη ζεστή πατατοσαλάτα. Οινοποιημένο σε ξύλινες δεξαμενές, το «Νυχτέρι» χαρίζει στην μύτη τον χαρακτηριστικό φρουτώδη χαρακτήρα του ασύρτικου αλλά και έντονη γεύση και μακρά επιγεύση.

 

Info

Χατζηγιάννη Μέξη 2α, Αθήνα

Τηλ.: 2107235005

www.cookoovaya.gr

Chef Σπύρος Παυλίδης