Kρυμμένο κάπου στην Πυλαία, το Duck private chefing σε αποζημιώνει για το ταξίδι.
Aγαπά πολύ το καλό φαγητό και σέβεται την πρώτη ύλη. Με κάμποσες μέρες αναμονή για τραπέζι, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία αξιοποιώντας φρέσκα υλικά εποχής από τον λαχανόκηπο και αποκλειστικά νωπά κρέατα. Στο τιμόνι του η σεφ Ιωάννα Θεοδωρακάκη και ο Στέφανος Αντωνιάδης, που κάθε μέρα ψωνίζουν φρέσκα υλικά και προτείνουν ένα σύντομο μενού με βάση το τι βρίσκουν στην αγορά.
Φθινοπωρινό ριζότο με σπανάκι, μάραθο και κρέμα λεμονιού
Υλικά
100 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
100 ml λευκό κρασί
ζωμός λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
χυμός 1 λεμονιού
μαραθόσπορος
σχοινόπρασο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σπανάκι. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα του. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαραθόσπορο, προσθέτουμε το σπανάκι και αλατίζουμε. Μόλις μαραθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και το περνάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Κρέμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το λεμόνι και λίγο αλάτι.
Ριζότο
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει χρυσό. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών κουταλιά κουταλιά σε χαμηλή φωτιά. Θα χρειαστεί περίπου 17 λεπτά μαγείρεμα. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το σπανάκι, λίγη παρμεζάνα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με την κρέμα λεμονιού.
Ιδανικό κρασί Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc Fume
Με μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, και με αρώματα εσπεριδοειδών, με στόμα ιδιαίτερα γεμάτο, λιπαρό και εξαιρετική ισορροπία-δροσιά, φινέτσα και μεταλλικότητα, το κρασί αυτό συνδυάζεται με πλούσιες ημι-λιπαρές σάλτσες, συνοδεία λαχανικών αργά μαγειρεμένων και ειδικά, όπως στη συγκεκριμένη συνταγή, με βούτυρο.